Over Dorien

van Nieukerken

-Ondernemer in Welzijn-

 

“Mijn leven staat in het teken van bewustzijnsgroei, ondernemerschap en creativiteit. Voor anderen en voor mezelf. Daarom heb ik Heart to Heart en Heart House Bussum opgericht.

 

Wat ik ook doe, doe ik met hart en ziel, met diepgang en lichtheid. Gedreven als ik ben,  ligt het stille midden altijd in het centrum van het bestaan voor mij.

 

Een levenslange passie ervaar ik voor bewustzijnsontwikkeling, welzijn, self-care rituelen, yoga en meditatie. Mijn visie hierop is holistisch en onderscheidend en, toegepast op het bedrijfsleven, van grote waarde voor zowel jouw welzijn als dat van je organisatie en je medewerkers.

 

In mijn programma’s gebruik ik eeuwenoude en moderne rituelen, methoden en technieken die hun waarde hebben bewezen. Op deze manier worden diepere bronnen ontsloten en komt er letterlijk nieuwe energie en leven vrij. Deze Rituelen voor zelfzorg openen liefdevol de wijsheid van je lichaam en hart, zodat je optimaal in jouw ‘thuis’, jouw lichaam, kan leven (embodiment).

 

Met liefdevolle diepgang, helderheid  en humor begeleid ik je graag stap voor stap op jouw pad naar welzijn.

‘Beyond ideas of right doing and wrong doing, is a field, I’ll meet you there’ Rumi

Ondernemer met een missie

In lijn met mijn huidige activiteiten help ik graag andere ondernemers om met mijn creatieve en holistische invalshoek diensten, producten of het welzijn van medewerkers te verbeteren. Wil je iets samen ondernemen? Je kunt altijd contact met me opnemen!

Hartegroet,

Ondernemer

Vanaf mijn achttiende heb ik altijd als zelfstandige gewerkt. 12 Jaar lang stond ik op het podium als zangeres en startte ik op jonge leeftijd met het geven van lessen en workshops op het gebied van meditatie, yoga en emotionele intelligentie. Dit resulteerde al snel in het ondernemen in welzijn.

 

Graag breng ik mensen bij elkaar en zie ik altijd mogelijkheden. Mijn passie is het creëren van nieuwe product-concepten voor mijn eigen ondernemingen maar ook voor externe bedrijven en mensen. Daarnaast ondersteun ik graag mijn cliënten met zelf-zorg rituelen voor meer balans in lichaam en geest.

 

De namen van mijn organisaties Heart to Heart en Heart House geven weer wat ik in mijn werk tot uitdrukking wil brengen en sluiten aan bij mijn missie.

Trainer

Mensen maken een organisatie. Mijn trainingen zorgen voor een gezonde, veerkrachtige werkcultuur en geven je werknemers een lifestyle die hen in balans brengt en houdt. Beter voor je werknemers en uiteindelijk beter voor je organisatie.

 

Mindful leven & werken geeft werknemers een lifestyle die de balans tussen privé en werkvloer waarborgt. Met als gevolg een hoger rendement voor het bedrijf en een prettige werksfeer. Samen met mijn team begeleidde ik de afgelopen jaren meer dan 5.000 mensen naar een hoger welzijn en betere balans. 

 

Wil je dit ook voor jouw organisatie? Neem dan contact met mij op voor meer informatie.

Spreker

Wanneer je mij uitnodigt om te spreken voor jouw bedrijf, team, groep of organisatie, mag je verwachten dat de toehoorders daarna niet alleen vol inspiratie zijn, maar ook stof meegekregen hebben om over na te denken.

 

Met beide benen op de grond, vol frisheid en humor breng ik graag werelden samen. Ons realistische bestaan met de uitdagingen van alle dag en een breed spiritueel holistisch perspectief. Onze innerlijke wereld en onze uiterlijke, succes versus geluk, yoga op de mat en yoga van de mat, stress en ontspanning.


Ik breng graag mijn passie en diepte in de onderwerpen waar ik mijn expertise van heb gemaakt: mindful leven en werken, stress management, bezieling, compassie, communicatie en innerlijk leiderschap.

 

Een bijzondere opdracht kreeg ik van Rituals om hun limited edition kerst line ‘Ritual of Light’ te lanceren voor alle internationale managers. Ik ontwikkelde hiervoor een presentatie over ‘de rituelen van het licht’. Daarna bedacht ik een praktisch ritueel hoe de consument deze producten kan gebruiken.

 

Ook doet Rituals regelmatig een beroep op mij als expert op het gebied van Ayurveda. Ik adviseerde bij de ontwikkeling van de Ayurvedische oliën en schreef mee aan het promotiemateriaal voor de ‘self abyanga’ olien. Daarnaast maakte ik een aantal instructiefilms voor het online trainingsprogramma van Rituals.

 

Mijn boek Soul-Mirror heeft ervoor gezorgd dat ik regelmatig voor een lezing wordt gevraagd om te praten over ‘de ogen als spiegel van de ziel’. Deze lezing gaat over verbinding, communicatie en compassie. Op mijn lijf geschreven. En een nieuwe invalshoek op het gebied van communicatie.

Schrijver

Het begon als kind, ik schreef dagboeken vol. Over mijn gevoelens en ervaringen, over het leven en de wijsheden die ik opdeed en de ervaringen die me wakker schudden.

 

Mijn gedachten toevertrouwen aan papier gaf structuur aan mijn denken. 

 

In meer dan 35 jaar als ondernemer en trainer in mindfulness en yoga heb ik diverse columns geschreven voor magazines als Happinez en Yoga Magazine. Ook ben ik geïnterviewd door JAN, Quote, Cosmopolitan, Gooische blad, Paravisie en diverse andere bladen.

 

Boek Soul-Mirror met spiegel

In december 2013 kwam mijn boek uit: Soul-Mirror, met een aanbeveling van Deepak Chopra.

 

In het essay schrijf ik over de symbolische, zintuigelijke en geestelijke betekenis van het ‘oog en over zien’. Ik geef bespiegelingen, reflecties, quotes en oefeningen voor verbinding en communicatie. Het essay leert je ogen en hart op verfrissende manier te openen en opnieuw zonder vooroordelen te ‘zien’.

 

De Soul-Mirror is uitgegeven als luxe box, en bestaat uit het essay met spiegel samen in een fraaie verpakking.

Mijn blogs kan je volgen va deze website onder ‘wisdom’. 

Inner peace sessie

Heb je behoefte aan een holistische ondersteuning op je pad naar welzijn? Ben je op zoek naar meer balans, energie of innerlijke rust? Ik bied je in een persoonlijke sessie mijn jarenlange ervaring en praktische kennis van westerse en oosterse methodieken en wijsheden aan. Graag ben ik voor jou een luisterend oor, geef ik je praktische tips, persoonlijke feedback, krachtige inspiratie en liefdevolle zorg zodat jij een natuurlijke rust en kracht in je dagelijks leven kunt ontwikkelen en ervaren.
“Graag neem ik je mee op een reis terug naar je levensessentie. In een persoonlijke sessie stem ik mijn expertise helemaal af op jouw behoefte. Grote kans dat we in een paar sessies diep in gesprek gaan, maar ook praktische specifieke yoga- en meditatieoefeningen doen voor een evenwichtige lichaam-geestrelatie. Je persoonlijke reis ondersteun ik met Ayurvedische behandelingen zodat je diepe spanningen los kunt laten.” Een Inner Peace-sessie duurt 1,5 uur. Hierna zal je meer focus hebben op je pad en vol energie direct aan de slag willen en kunnen. De investering in jezelf bedraagt € 150,-.
Mail me

Founder Heart to Heart

Mijn doel is mensen te verbinden,  individuen en groepen te inspireren en de Heart to Heart Circle van inspirators in een platform bij elkaar te brengen. 

Co-founder Heart House Bussum

Het hart is de essentie van ons bestaan. Een goed werkend hart is de stuwende kracht van ons potentieel, in de ruimste zin van de betekenis. 

Heart House is een verzamelpand waar bezoekers en bedrijven, visie en spirit, docenten en coaches samen komen. Ieder met een eigen concept en in een eigen ruimte, maar met één gezamenlijk doel: met open mind en bezieling streven naar een bewuste, verantwoorde, veilige en vooral prettige wereld.

www.hearthouse.nl 

Het hart is de essentie van ons bestaan. Een goed werkend hart is de stuwende kracht van ons potentieel, in de ruimste zin van de betekenis. 

Dorien in de media

Opdrachtgevers

een selectie