Heart to Heart Yoga 

Omdat iedereen anders is en andere behoeften heeft, biedt Heart to Heart verschillende yogastijlen aan.

 

Voor het aanmelden van een yogales bij Heart to Heart kan je tegenwoordig terecht bij de yogadocent zelf; informatie van de docent vind je hieronder bij de yogastijlen. 

Alle lessen zijn open, grondig en gevarieerd en vormen een bron van inspiratie, positieve energie en vitaliteit. De docenten hebben ruime ervaring en weten elke week te boeien en te verrassen. De lessen worden door cursisten ervaren als een rustpunt in de week, maar ook als een bron van vitaliteit en inspiratie waaruit positieve energie en vreugde geput wordt voor het dagelijks leven.

Heart to Heart Yoga 

Omdat iedereen anders is en andere behoeften heeft, biedt Heart to Heart verschillende yogastijlen aan.

 

Voor het aanmelden van een yogales bij Heart to Heart kan je tegenwoordig terecht bij de yogadocent zelf; informatie van de docent vind je hieronder bij de yogastijlen. 

Alle lessen zijn open, grondig en gevarieerd en vormen een bron van inspiratie, positieve energie en vitaliteit. De docenten hebben ruime ervaring en weten elke week te boeien en te verrassen. De lessen worden door cursisten ervaren als een rustpunt in de week, maar ook als een bron van vitaliteit en inspiratie waaruit positieve energie en vreugde geput wordt voor het dagelijks leven.

Take time to make your soul happy

Bij de beoefening van yoga en meditatie staat de eigen ervaring centraal, zonder competitie met jezelf of met anderen. Yoga is niet alleen iets wát je doet, maar gaat ook over hoe je het doet. Iedere les bevat yogaoefeningen (asana’s), ontspanningsoefeningen en meditatie- en stilteoefeningen. De asana’s zijn houdingen gericht op het versterken van de lichaam-geest-coördinatie, het ontwikkelen van flexibiliteit, het stimuleren van de circulatie, het masseren van organen, het veerkrachtiger en sterker maken van het lichaam, het integreren van de eenheid tussen lichaam, geest en ziel.

 

Yoga helpt om in balans te leven met jezelf en de wereld om je heen. Je leert respectvol om te gaan met je lichaam en geest en met alles waar onze energie zich naar uitstrekt. Het volledige pad van yoga geeft rust en innerlijke kracht en zorgt dat de drie-eenheid adem-lichaam-geest op een helende manier verbonden wordt. De basis is de adem, de verbinding tussen lichaam, geest en ziel. Als de ademhaling rustig is, is de geest rustig en als de geest rustig is, is de ademhaling rustig. Als er rust is, is er volledige ontspanning en pas dan raak je het leven aan zoals het is. Puur en echt.

Shantiflow yoga

In deze rustige flow-lessen staan vaste componenten als het bewustzijn van de ademhaling en het combineren ervan met beweging, het reguleren van de energie en het focussen van de geest centraal. De lessen worden gegeven door Carien van den Honert en bieden de mogelijkheid om balans, rust en harmonie in lichaam en geest te ervaren. Carien gebruikt daarvoor -naast de Yoga-Asana’s (fysieke houdingen)- de zogenaamde Pranayama’s (adem-&energiewerk) en Kriya’s (energetische reinigingsrituelen) uit verschillende Yoga tradities.
Elke sessie is geïnspireerd op een thema of een aandachtsgebied.
Neem contact op met Carien

Yin yoga

Yin Yoga wordt bij Heart House gegeven door Carien van den Honert. Het is een vorm van Hatha Yoga die gericht is op het vergroten van de soepelheid en flexibiliteit van het lichaam, met name in de gewrichten, de aanhechtingen en het bindweefsel. We noemen deze de yin-weefsels: ze liggen dieper in het lichaam, zijn minder beweeglijk en gevoelig voor blokkades van vrije energie doorstroom.
Yin Yoga is een stille, meditatieve vorm van yoga die zich in korte tijd enorm populair heeft gemaakt. Deze vorm van yoga leidt tot een verbeterde doorstroming van energie en levenskracht, stimuleert de organen, brengt balans en kalmeert de geest. De lessen beginnen altijd met een meditatie om lichaam en de geest te kalmeren en te ontspannen. Deze les wordt gegeven door Carien van den Honert
Neem contact op met carien

Restorative healing yoga

Restorative healing yoga, ook wel helende yoga genoemd, is een uiterst zachte, vriendelijke yoga die voor iedereen geschikt is. Voor alle leeftijden, lichamen en condities. Restorative yoga is heilzaam bij stress en burnout, maar ook na een operatie of behandeling. We gebruiken veel hulpmiddelen (props) zoals dekens en kussens, zodat je volledig kunt ontspannen en alle voordelen van de oefening kunt ervaren zonder jezelf te forceren.
Yoga om te ontspannen op een dieper niveau De props helpen je om comfortabel te ontspannen, te ademen en te herstellen. Door de paar simpele houdingen die we doen, ontspan je op een dieper niveau en wordt het zelfhelend vermogen van je lichaam aangesproken. Je hormoonhuishouding komt weer in balans, blokkades worden opgeheven en je voelt de energie weer door je lichaam stromen. Na de les voel je je meer ontspannen en meer in balans. Deze les wordt gegeven door Carien van den Honert
Neem contact op met carien

Vinyasa yoga

Vinyasa Yoga wordt gegeven door Mariska Prins is een dynamische en uitdagende yogastijl. De asana’s volgen elkaar in hoog tempo op en worden door vloeiende bewegingen met elkaar verbonden. De transitie van de ene yogahouding naar de andere is daarbij net zo belangrijk als het uitvoeren van de houdingen zelf.
Vinyasa yoga bestaat uit de combinatie van een dynamische serie oefeningen met een specifieke ademtechniek. Er ontstaat een meditatieve flow die voor verdieping van concentratie en bewustzijn zorgt. Je geeft je lichaam de kracht en ruimte om te ontgiften, waardoor je meer energie krijgt. Je wordt sterker, krachtiger en soepeler. De les wordt gegeven door Mariska Prins
Neem contact op Mariska

Free style yoga

In deze rustige flow-lessen staan vaste componenten als het bewustzijn van de ademhaling en het combineren ervan met beweging, het reguleren van de energie en het focussen van de geest centraal. Freestyle yoga focust zich op het balanceren en ‘vrij maken’ van lichaam en geest, in beiden beweging en stilte. De stijl is een combinatie van meditatie, Vinyasa Flow en vrije beweging. Elke beweging wordt begeleid door de adem. De les begint altijd meditatief, bouwt op met langzame bewegingen, gaat over naar actievere bewegingen, bouwt dan af en eindigt met een ontspanningsoefening. We eren het feit dat we ons elke dag anders voelen, wat zich uitdrukt in het lichaam. Onze behoeftes zijn elke dag verschillend. Het is een bevrijding om te luisteren naar de wijsheid van het lichaam en het van daar uit tot expressie te laten komen. Embodiment staat centraal. Bij het beoefenen van Freestyle Yoga ontwikkel je meer flexibiliteit, kracht en energie. Ook vermindert het stress en is het kalmerend voor het zenuwstelsel. Je leert te luisteren naar je lichaam en waar het aangeeft behoefte aan te hebben.
Beoefen acceptatie en het leef in harmonie met wat er aanwezig is in het moment. In de les volgen we in de basis Vinyasa-series, maar er worden variaties toegepast en er is altijd ruimte om het je eigen te maken. Elke les zal anders zijn en er wordt ook af en toe muziek gebruikt. Zowel beginners als gevorderden in alle vormen van yoga zijn welkom. De lessen worden gegeven door Dayla van Kuijk.
Neem contact op

Zwangerschapsyoga & Ontspanningsoefeningen

Deze lichte yoga- en ontspanningslessen zijn een combinatie van ontspannende yogaoefeningen, mindfulness, ademhalingsoefeningen en eerlijke informatie over de zwangerschap en de bevalling. Door de ontspannende oefeningen leer je om spanning los te laten en leer je hoe je om kunt gaan met angst en pijn. De ademhalingsoefeningen zorgen voor rust en door de unieke ontsluitingsademhaling krijg je sneller ontsluiting. Je krijgt informatie over de veranderingen in je lichaam, de keuzes die je hebt als zwangere en bevallende vrouw en tips voor tijdens de zwangerschap en de bevalling.
De focus ligt op ontspanning en leren luisteren naar je lichaam zodat je vol vertrouwen je bevalling in gaat. Om te starten met de lessen heb je geen (yoga)ervaring nodig. De lessen zijn toegankelijk voor iedereen en het enige dat je mee hoeft te nemen is jezelf en het kleine wondertje in je buik! Je kunt instromen vanaf 12 weken zwangerschap en de lessen meedoen tot 2 weken voor je uitgerekende datum. Deze lessen worden gegeven door Patricia Connects. Je kunt bij haar ook eerst een proefles volgen. Deze kost € 10,- en je kunt je daarvoor opgeven via haar website.
Neem contact op met Patricia

Freestyle Yoga

In deze rustige flow-lessen staan vaste componenten als het bewustzijn van de ademhaling en het combineren ervan met beweging, het reguleren van de energie en het focussen van de geest centraal. Freestyle yoga focust zich op het balanceren en ‘vrij maken’ van lichaam en geest, in beiden beweging en stilte.

De stijl is een combinatie van meditatie, Vinyasa Flow en vrije beweging. Elke beweging wordt begeleid door de adem. De les begint altijd meditatief, bouwt op met langzame bewegingen, gaat over naar actievere bewegingen, bouwt dan af en eindigt met een ontspanningsoefening.

We eren het feit dat we ons elke dag anders voelen, wat zich uitdrukt in het lichaam. Onze behoeftes zijn elke dag verschillend. Het is een bevrijding om te luisteren naar de wijsheid van het lichaam en het van daar uit tot expressie te laten komen.

Embodiment staat centraal.

Bij het beoefenen van Freestyle Yoga ontwikkel je meer flexibiliteit, kracht en energie. Ook vermindert het stress en is het kalmerend voor het zenuwstelsel. Je leert te luisteren naar je lichaam en waar het aangeeft behoefte aan te hebben.

Beoefen acceptatie en het leef in harmonie met wat er aanwezig is in het moment.


In de les volgen we in de basis Vinyasa-series, maar er worden variaties toegepast en er is altijd ruimte om het je eigen te maken. Elke les zal anders zijn en er wordt ook af en toe muziek gebruikt.

Zowel beginners als gevorderden in alle vormen van yoga zijn welkom.

De lessen worden gegeven door Dayla van Kuijk.

Shantiflow Yoga

In deze rustige flow-lessen staan vaste componenten als het bewustzijn van de ademhaling en het combineren ervan met beweging, het reguleren van de energie en het focussen van de geest centraal.
De lessen worden gegeven door Carien van den Honert en bieden de mogelijkheid om balans, rust en harmonie in lichaam en geest te ervaren. Carien gebruikt daarvoor -naast de Yoga-Asana’s (fysieke houdingen)- de zogenaamde Pranayama’s (adem-&energiewerk) en Kriya’s (energetische reinigingsrituelen) uit verschillende Yoga tradities.

 

Yin Yoga

Yin Yoga wordt bij Heart House gegeven door Carien van den Honert. Het is een vorm van Hatha Yoga die gericht is op het vergroten van de soepelheid en flexibiliteit van het lichaam, met name in de gewrichten, de aanhechtingen en het bindweefsel. We noemen deze de yin-weefsels: ze liggen dieper in het lichaam, zijn minder beweeglijk en gevoelig voor blokkades van vrije energie doorstroom.

 

Yin Yoga is een stille, meditatieve vorm van yoga die zich in korte tijd enorm populair heeft gemaakt. Deze vorm van yoga leidt tot een verbeterde doorstroming van energie en levenskracht, stimuleert de organen, brengt balans en kalmeert de geest. De lessen beginnen altijd met een meditatie om lichaam en de geest te kalmeren en te ontspannen.

Deze les wordt gegeven door Carien van den Honert

Restorative Healing Yoga

Restorative healing yoga, ook wel helende yoga genoemd, is een uiterst zachte, vriendelijke yoga die voor iedereen geschikt is. Voor alle leeftijden, lichamen en condities. Restorative yoga is heilzaam bij stress en burnout, maar ook na een operatie of behandeling. We gebruiken veel hulpmiddelen (props) zoals dekens en kussens, zodat je volledig kunt ontspannen en alle voordelen van de oefening kunt ervaren zonder jezelf te forceren.

 

Yoga om te ontspannen op een dieper niveau
De props helpen je om comfortabel te ontspannen, te ademen en te herstellen. Door de paar simpele houdingen die we doen, ontspan je op een dieper niveau en wordt het zelfhelend vermogen van je lichaam aangesproken. Je hormoonhuishouding komt weer in balans, blokkades worden opgeheven en je voelt de energie weer door je lichaam stromen. Na de les voel je je meer ontspannen en meer in balans.
Deze les wordt gegeven door Carien van den Honert

Vinyasa Yoga

Vinyasa Yoga wordt gegeven door Mariska Prins is een dynamische en uitdagende yogastijl. De asana’s volgen elkaar in hoog tempo op en worden door vloeiende bewegingen met elkaar verbonden. De transitie van de ene yogahouding naar de andere is daarbij net zo belangrijk als het uitvoeren van de houdingen zelf.

 

Vinyasa yoga bestaat uit de combinatie van een dynamische serie oefeningen met een specifieke ademtechniek. Er ontstaat een meditatieve flow die voor verdieping van concentratie en bewustzijn zorgt. Je geeft je lichaam de kracht en ruimte om te ontgiften, waardoor je meer energie krijgt. Je wordt sterker, krachtiger en soepeler.

De les wordt gegeven door Mariska Prins

Zwangerschapsyoga & Ontspanningsoefeningen 

Deze lichte yoga- en ontspanningslessen zijn een combinatie van ontspannende yogaoefeningen, mindfulness, ademhalingsoefeningen en eerlijke informatie over de zwangerschap en de bevalling.

Door de ontspannende oefeningen leer je om spanning los te laten en leer je hoe je om kunt gaan met angst en pijn. De ademhalingsoefeningen zorgen voor rust en door de unieke ontsluitingsademhaling krijg je sneller ontsluiting. Je krijgt informatie over de veranderingen in je lichaam, de keuzes die je hebt als zwangere en bevallende vrouw en tips voor tijdens de zwangerschap en de bevalling.

 

De focus ligt op ontspanning en leren luisteren naar je lichaam zodat je vol vertrouwen je bevalling in gaat. Om te starten met de lessen heb je geen (yoga)ervaring nodig. De lessen zijn toegankelijk voor iedereen en het enige dat je mee hoeft te nemen is jezelf en het kleine wondertje in je buik! Je kunt instromen vanaf 12 weken zwangerschap en de lessen meedoen tot 2 weken voor je uitgerekende datum.

Deze lessen worden gegeven door Patricia Connects. Je kunt bij haar ook eerst een proefles volgen. Deze kost € 10,- en je kunt je daarvoor opgeven via haar website.

Yoga-meditatie series van Dorien