You & Eye

‘True strength is where the heart is pure’
Dorien van Nieukerken

You & Eye

Het is avond. De hemel is donker. Maar het is een heldere nacht en ik zie de sterren fonkelen. Ik tuur naar de oneindigheid daarboven. Hier op aarde lijken we zo groots. Maar in die oneindigheid zijn we zo nietig en klein.

Een vriend vertelde me eens over zijn stoeptegelfilosofie. De mieren die onder de terrastegels druk heen en weer lopen weten niet beter dan dat de wereld onder die tegel hun werkelijkheid is. Ik vraag me af of er ergens boven mij ook een stoeptegel ligt die ik niet zie. En of daar weer boven zich nog een wereld bevindt…

Miljarden paren unieke ogen, miljoenen woonkamerramen, één universum. Eén universum waarin alles is opgebouwd uit dezelfde elementen en krachten. Gezamenlijk vormen wij het bestaansveld. Maar we kijken door ons eigen referentiekader de wereld in…

Jij en ik zijn deel van de natuur. Iedereen is uniek. Geen paar ogen zijn hetzelfde. Maar toch zijn we niet gescheiden van elkaar. Wij bestaan allemaal uit het stof van de sterren. We zijn op een diep niveau verbonden met elkaar, zichtbaar en onzichtbaar. Wij zijn omdat anderen bestaan.

Leonardo da Vinci zei ooit: ‘De ogen zijn de spiegel van de ziel’. Laten we kaderloos elkaar in de ogen kijken en luisteren naar elkaars ziel. Elkaar met een open blik aanraken, met begrip en liefde, wetende dat iedereen de beste intenties heeft. Zoals jij met de beste intenties jouw keuzes maakt, zo doen anderen dat ook. Laten we elkaar weerspiegelen en elkaar her-inneren wat onze oorsprong is.

In ieder mens leeft een diep verlangen naar puurheid en echtheid in relaties. Dit begint met jezelf recht aan te kijken in jouw eigen spiegel. Naakt. Uniek zoals je bent. En dan te voelen wat er werkelijk is: we kunnen niet helen wat we niet voelen.

Moge jouw ogen het licht weerspiegelen van jouw ziele-vuur
Moge jouw licht doorstralen in jouw woorden en daden
Raak me aan… met de ogen van je hart
En doe alles wat in je macht ligt om te verenigen.

Hartegroet,

Dorien