Docent: Maaike Posthuma: voor vragen en aanmeldingen mail Maaike: info@hearttoheart.nl

Dinsdag 19.00 uur – 20.15 uur en 20.30 uur – 21.45 uur.

Zwangerschapsyoga is een prachtige vorm van zwangerschapsbegeleiding. Zwanger zijn is een bijzondere en unieke ervaring die grote fysieke, mentale en emotionele veranderingen met zich meebrengt. Bij zwangerschapsyoga zijn de oefeningen en ademtechnieken gericht op souplesse, concentratie en ontspanning die helpen om toegang te krijgen tot gevoelens van overgave, vertrouwen en kracht waar je ook tijdens de bevalling en daarna profijt van zult hebben. Naast lichte yogaoefeningen en ademtechnieken besteden we aandacht aan baarhoudingen, perstechnieken en het opvangen van weeën.

Voor wie?

Je kunt onze Zwangerschapsyoga al vanaf 14 weken volgen. Het maakt niet uit wanneer je begint, maar hoe vroeger je start, hoe meer profijt je van de oefeningen en de lessen hebt. Iedereen kan aan de lessen deelnemen ook als je nooit eerder yoga beoefend hebt! Zwangerschapsyoga is een doorlopende cursus, de groep bestaat uit vrouwen in diverse stadia van de zwangerschap.

Partnerles

Een zwangerschap beleef je meestal met je partner, dus eens per circa 6 weken is er een vrijblijvende partnerles. We doen oefeningen die gericht zijn op het begeleiden en ondersteunen tijdens de zwangerschap en de bevalling.

Lessen na de bevalling

Vanaf 6 weken tot 6 maanden welkom voor postnatale yoga.
Je bent welkom met je baby voor lessen in babymassage.

Over Zwangerschapsyoga

Als je (net) zwanger bent doe je er goed aan je niet alleen geestelijk voor te bereiden op de geboorte en het moederschap maar ook lichamelijk. Bij het Heart to Heart Centrum, vlakbij Laren, Blaricum en Hilversum bieden wij deze zwangerschapsyoga cursussen aan. De geboorte van je baby vraagt heel wat van je. Vroeger zei men: “elk kind kost je een tand”. Vandaag de dag hoeft dat niet meer, maar het geeft wel aan dat het kind neemt wat het nodig heeft ten koste van de moeder. Zwangerschapsyoga is een alternatief voor zwanger- schapsgymnastiek. Waarom zwangerschapsyoga? Baren is een heel natuurlijk gebeuren, kijk naar de hond, de kat, het paard de olifant, zo ook de mens. Het vrouwenlichaam is (over het algemeen) zeer goed in staat een kind te baren. Wat ons vaak hindert is ons denken, onwetendheid en angst. Tijdens zwangerschapsyoga leert U naast de praktische weetjes vooral vertrouwen hebben in het feit dat je kan wat er van je gevraagd wordt als je moet bevallen.

Het Heart to Heart Centrum is een begrip in ’t Gooi / Gooise Meren voor Zwangerschaps Yoga en bevindt zich in Bussum, precies tussen Huizen en Naarden en op steenworp afstand van Laren, Blaricum en Hilversum.