Yin Yoga is een vorm van Hatha Yoga die gericht is op het vergroten van de soepelheid en flexibiliteit van het lichaam, met name in de gewrichten, de aanhechtingen en het bindweefsel. We noemen deze de yin-weefsels: ze liggen dieper in het lichaam, zijn minder beweeglijk en gevoelig voor blokkades van vrije energie doorstroom.

Yin Yoga maakt gebruik van de meridianen-leer uit de traditionele Chinese geneeskunde en werkt zowel op fysiek -, als op emotioneel – en mentaal niveau. Yin yogahoudingen worden langere tijd aangehouden om de dieper gelegen weefsels te kunnen stimuleren. Energetische tekorten en/of blokkades kunnen daardoor geharmoniseerd worden waardoor een verbeterde chi-flow ontstaat die het algehele welzijn en de vitaliteit doet toenemen.

Yin Yoga werkt ook op je mentale staat van zijn: je leert om volledig aanwezig te blijven in de houding door middel van mindfulness meditatietechnieken. De geest kalmeert en je leert je grenzen beter kennen en beter om te gaan met blokkades. Je komt weer wat dichter bij jezelf.

Tenslotte werkt Yin Yoga ook op het emotionele lichaam: negatieve emoties worden geharmoniseerd door ze met mindfulness te benaderen (in plaats van ze te onderdrukken) en door het stimuleren van die weefsels in het lichaam waardoor de energie-meridiaan loopt die met de emotie verbonden is.

Yin Yoga is een stille, meditatieve vorm van yoga die zich in korte tijd enorm populair heeft gemaakt. Deze vorm van yoga leidt tot een verbeterde doorstroming van energie en levenskracht, stimuleert de organen, brengt balans en kalmeert de geest. De lessen beginnen altijd met een meditatie om lichaam en de geest te kalmeren en te ontspannen.

Het Heart to Heart Centrum is een begrip in ’t Gooi voor yin yoga lessen en bevindt zich in Bussum, precies tussen Huizen en Naarden en op steenworp afstand van Laren, Blaricum en Hilversum.