“In de yogales is van belang wat jij als persoon aankunt. Tot waar laat jouw lichaam het vandaag toe, dat is de belangrijkste stelregel.”

 

Al op jonge leeftijd had yoga Vonny’s interesse, mede door haar moeder, die geïnspireerd was geraakt door Rama Polderman. Op 20-jarige leeftijd begon Vonny intensief met het beoefenen van yoga en meditatie. Ze volgde daarin de methode van Sivananda.

Later besloot Vonny de yoga-opleiding Vedanta te volgen, om vervolgens ook de Saswitha opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven te voltooien. Sinds 2000 geeft ze yoga- en meditatieles op diverse locaties. Vonny haalt haar huidige inspiratie uit de Satyananda yoga.

Yoga werkt op alle lagen van lichaam en geest, waardoor een heelheid aan ervaring ontstaat. Het geeft rust en innerlijke kracht. In haar hatha yogalessen wordt gewerkt vanuit een thema waarop de oefeningen worden gebaseerd. Staande, zittende en liggende asana’s worden rustig uitgevoerd en door meditatief in de oefening te zijn, ontwikkelt het innerlijk bewustzijn. De lessen worden afgesloten met een uitgebreide ontspanning en meditatie.

Vonny heeft een verpleegkundige achtergrond en werkt met de yogatherapeutische systemen van de School of Bihar in Zuid-India. De yogatherapie is gericht op hypertensie, burn-out, reuma, en ademtherapie. Vonny werkt hierbij samen met ayurvedische therapeuten van het Heart to Heart-centrum en eventueel ook met de huisarts van de cliënt. Bovendien verzorgt zij de workshops ayurvedisch koken, ” Heling en Ontspanning” , geeft ze ayurvedische massages en verzorgt zij ook H-Yoga in ons centrum, yoga voor (ex) kankerpatiënten. Zij heeft daar in 2011-2012 een opleiding voor gedaan.

Vonny is getrouwd en moeder van twee kinderen.