Docent: Walid
Wanneer: maandagmiddag van 17.00 – 18.00 uur

HipHop; waan je in de straten van New York in een Hip Hop battle!

HipHop is ontstaan in Net York. Op straat danste de jeugd op zelf bedachte passen en bewegingen op muziek met een sterke beat. Vaak was het muziek waarbij gerapt werd. Op melodieuze wijze werden teksten voorgedragen op deze muziek. De teksten hielden vaak commentaar in op de maatschappij en vooral hoe gekleurde mensen daar een achterstand in hadden en daardoor vaak in de criminaliteit terecht kwamen. Hip Hop dansen werden ook gebruikt om op een vreedzame manier onenigheid uit te vechten in de zogenoemde “Hip Hop battles”. Om de beurt wordt er gedanst en soms ook zelf gerapt op de beat en omstanders maken uit wie daar het beste in is. Hip Hop, Breakdance en Streetdance vallen onder Urban Dance.

Muziek en Dans is voor voor iedereen waar ook in de wereld te begrijpen.

Hip Hop en Break Dance zijn manieren waarop jij jezelf kunt uitdrukken door de kracht van dans te gebruiken. Voor kinderen is het vooral geschikt omdat ze zich zonder te praten zo kunnen uiten en het helpt hen met lichaams coördinatie en -controle. Emoties, dromen, frustraties; overwin je obstakels door lichaamstaal te gebruiken terwijl je met veel plezier nieuwe bewegingen leert.

Breakdance; Breaking poppin’ and lockin’! Deze combinatie van dansbewegingen vereisen lenigheid en durf. Bij onze cursus Streetdance leer je onder veilige omstandigheden een paar coole moves!

Hip Hop: met focus op vloeiende bewegingen en battles
Streetdance: Een combinatie van HipHop en Breakdance bewegingen