Primordial Sound Meditation – Oerklankmeditatie

Chopra trainer: Dorien van Nieukerken ‘I highly recommend Dorien as a teacher’, Deepak Chopra
Prijs: € 195,- inclusief werkboek en cd, datum: Zaterdag 3 februari 2018 of Datum op afstemming.  9.15 – 15.30 uur met een terugkom dagdeel nader af te spreken.

Ontdek de stilte waarin je innerlijke rust vindt en hernieuwde energie om de dagelijkse uitdagingen in het leven aan te kunnen. Oerklank-meditatie neemt je mee op een pad dat leidt tot vervulling, helderheid, energie, geluk en welzijn en kan in een cursus van 4 sessies worden geleerd. duur van de cursus is 8 uren afhankelijk van de hoeveelheid deelnemers, verspreid over 2 dagen.

De cursus heeft 4 onderdelen: 1) introductie in meditatie (hoe werkt het bewustzijn, waarom mediatie, stress en ontstressing) 2) persoonlijke initiatie/instructie met een eigen mantra 3) praktische aspecten van mediteren 4) De 7 bewustzijnstoestanden (DVD Deepak Chopra)

Het beste geschenk dat je jezelf in dit leven kunt geven!

‘Als je me zou vragen naar de belangrijkste ervaring in mijn leven, dan zou ik antwoorden: Leren mediteren. Voor mij is dit het belangrijkste wat iemand kan doen om harmonie te herstellen en een hogere staat van bewustzijn te bereiken.’ Deepak Chopra

Waarom zou ik moeten mediteren?

Meditatie is een van de meest krachtige instrumenten welke we kunnen gebruiken om de harmonie in onszelf te herstellen en om toegang te krijgen tot onze innerlijke intelligentie. In meditatie herontdekken we de stilte in onze geest en integreren deze in ons leven. Stilte is de gebooreplaats van geluk. Vanuit stilte krijgen we vaak inspiratie, komen onze tedere gevoelens van mededogen en ons gevoel van liefde naar boven. Meditatie is een reis naar vrijheid en zelfkennis.

Hoe heeft meditatie invloed op mijn gezondheid?Tegenwoordig brengen dokteren steeds vaker naar voren dat stress de belangrijkste factor is waardoor ziekten als depressies, vermoeidheid, hoge bloeddruk, hartkwalen, diabetes, verkoudheid, slapeloosheid, koorts, astma, arthritis en alcoholisme ontstaan.

Ofschoon men meditatie niet moet zien als een geneesmiddel op zich, heeft onderzoek uitgewezen dat het bijdraagt aan het verminderen van stress, het bereiken van diepe ontspanning en een diepe staat van rust. Doordat het stress vermindert kan meditatie enorm nuttig zijn bij een breed scala van gezondheidsproblemen en stel het onze geest en ons lichaam in staat om optimaal te functioneren.

Is het nodig om mijn leefwijze te veranderen? Meditatie kan door mensen van elke leeftijd, opleiding, cultuur of religie geleerd worden. Het vraagt niet om specifieke geloofsovertuigingen of een verandering in gedrag of leefwijze. De enige verandering of schikking die we moeten ondergaan is onzelf de tijd gunnen om regelmatig te mediteren. Behalve dat zal elke andere verandering zich spontaan voordoen in ons leven.

Deze cursus kan vanaf 5 personen ook locatie, zoals in een bedrijf, gegeven worden.