Zoek jij een manier om je stemming te verbeteren, voel jij je alsmaar moe? Dan is deze manier van conditie opbouwen de perfecte voor jou. Pilates helpt je jezelf en je lichaam beter te begrijpen en al doende kun je steeds meer psychisch aan en lichamelijk doen.

Pilates is een lichaamsoefening ontwikkeld door Joseph Pilates

Joseph ontwikkelde deze methode tijdens de eerste wereldoorlog om het revalidatieprogramma voor oorlogsveteranen te verbeteren.Pilates oefeningen leren je om te ontspannen en om met spanning om te gaan. De basisvorm van Pilates bestaan uit oefeningen op de mat en ademhaling oefeningen. Deze zijn prettig om te doen voor iedereen, ongeacht leeftijd of conditie. De spieren die je wervelkolom ondersteunen worden zo getraind en je lijf komt in balans. Het lichaam is verbonden met de geest dus heeft dit ook een effect op de psyche van de mens. Met behulp van Pilates kom of blijf je geestelijk in balans en leer je je grenzen maar ook hoe je langzaam tot steeds meer in staat zult zijn. Hoe fijn zou het zijn om op een ontspannen manier iedere uitdaging in je leven aan te kunnen?

De Pilates lessen worden gegeven door Walid bij voldoende aanmeldingen (vanaf 3 mensen). De lessen worden gegeven in het Engels.

Het Heart to Heart Centrum is een begrip in het Gooi en Gooise Meren voor Pilates lessen. Het Yoga Centrum bevindt zich in Bussum, precies tussen Huizen en Naarden en op steenworp afstand van Laren, Blaricum en Hilversum.