Midlife Yoga brengt balans tijdens de overgang
Midlife yoga is een serie van zeven lessen die inzicht geeft in de lichamelijk en geestelijke veranderprocessen tijdens de overgang. Wij zien de overgang niet als last of als medisch probleem, maar als levensfase van verdieping en transformatie. Een kans om te groeien. De overgang is de periode die je lichaam nodig heeft om van vruchtbaar over te gaan in niet vruchtbaar. Die periode kan 10 jaar duren en met behoorlijk wat ongemakken gepaard gaan, zoals hevig zweten, stemmingswisselingen en gebrek aan energie.

Midlife Yoga ondersteunt tijdens de verandering
Tijdens Midlife Yoga gaan we in op de veranderingen tijdens de overgang. We doen oefeningen die de hormoonschommelingen in balans brengen, de geest tot rust brengen en het vertrouwen in lichaam en geest herstellen. We richten ons op heilzame asana’s, visualisaties, meditaties, ademoefeningen en ontspanning. Uiteraard houden we hierbij rekening met de mogelijkheden van vrouwen in de overgang.

Midlife Yoga bij complicaties
In principe kan iedere vrouw veilig met de lessen meedoen. Mocht je fysieke klachten hebben, overleg eerst met je huisarts voor je aan Midlife yoga begint. Heb je een aandoening die een relatie heeft met de hormoonhuishouding, neem dan eerst contact op met de docenten.

Het Heart to Heart Centrum is een begrip in het Gooi en Gooise Meren voor Midlife Yoga lessen. Het Yoga Centrum is gelegen in Bussum, precies tussen Huizen en Naarden en op steenworp afstand van Laren, Blaricum en Hilversum..