Buikpijn, hoofdpijn, moeheid of andere klachten
Kinderen en tieners moeten tegenwoordig veel en gaan mee in de stress en vele activiteiten van de ouders. De druk op scholen is hoog, er is veel druk om goed te presteren. Om die reden zitten veel kinderen niet lekker in hun vel; ze ervaren stress, hebben last van buikpijn, hoofdpijn, moeheid of andere klachten.

Kinder- tieneryoga helpt kinderen in hun eigen kracht te staan. Kinderen worden van binnenuit sterker en ontwikkelen hierdoor meer zelfvertrouwen. Het gaat niet om competitie maar om het individuele kind dat zichzelf mag zijn en plezier in zichzelf mag beleven. Op die manier kan er meer balans en ruimte in hun hoofd en lichaam ontstaan. De oefeningen zijn vrolijjk en speels en goed voor de lichamelijke en geestelijke groei.

Spelenderwijs komen alle elementen van yoga aan bod, zoals ademhaling, concentratie, meditatie, ontspanning, visualisatie en zelfbewustzijn.

Bij heart to heart starten we met een yogales voor alle kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Als de groep groter wordt, zullen de kinderen ingedeeld worden naar leeftijd.

Loes Degreef volgde, na haar 3,5 jarige yoga opleiding bij Gert van Leeuwen, de opleiding Kinderyoga en Kinderbuikyoga bij Helen Purperhart. Het afgelopen jaar gaf ze yogalessen aan kinderen en werkte ze bij Kinderbuik, waar ze yoga deed met kinderen met onbegrepen buikpijnklachten. Ook begeleidde ze een kinderkamp van de Kinderyogatuin.