Docenten: Vonny Du Maine, Maaike Posthuma, Carien v.d. Honert en Dorien van Nieukerken

Hatha-Yoga-Meditatie maakt fit en vitaal

We combineren houdingen en ademhalingsoefeningen met meditatie en ontspanning. Elke les is anders maar de inspirerende invulling heeft altijd raakvlakken. We beginnen vaak met een stukje filosofie of een korte tekst. Hatha-Yoga-Meditatie maakt je lichaam en je geest flexibel, open, fit, vitaal en sterk. Je krijgt meer grip op je eigen leven en op de situatie om je heen.

Hatha Yoga geeft energie

Hatha Yoga bestaat uit langzame houdingen, asana’s, die helpen de adem te sturen en de lichaam en geest gezond te houden. In de naam Hatha zijn de sanskriet-woorden Ha (zon) en Tha (maan) verbonden. De zon staat voor actie, de maan voor verinnerlijking. In de Hatha yoga komen die tegengestelde energieën samen.

Ademhaling bij yoga

Ademhaling, pranayama, is essentieel bij yoga. De geleide ademoefeningen gaan hand in hand met de asana’s. Ze zorgen voor vitale levensenergie en helpen je bewustzijn te verruimen.

Meditatie brengt verdieping en rust

Meditatie helpt de geest rustig te maken en positieve kwaliteiten tot bloei te komen. Een goede meditatie brengt je terug naar je ware, authentieke aard. We beoefenen verschillende stijlen om je bewustzijn te verdiepen en te verruimen.

Het Heart to Heart Centrum is een begrip in ’t Gooi voor Hatha Yoga Meditatielessen en bevindt zich in Bussum, precies tussen Huizen en Naarden en op steenworp afstand van Laren, Blaricum en Hilversum.