Docent: Vonny du Maine

Helende Yoga bij kanker
H-yoga staat voor Helende Yoga en ondersteunt bij of na de behandeling voor kanker. Kanker betekent meestal een angstig, zwaar en intensief traject dat veel van jou en je lichaam eist. Rustig bewegen, ontspanning en vooral begrip werken helend en steunen je tijdens of na de behandeling. H-yoga is een combinatie van Hatha en Helende Yoga en is een prettige aanvulling op de reguliere (na)zorg. De lessen zijn afgestemd op jouw mogelijkheden.

H-Yoga ondersteunt de verwerking van kanker
Mensen in deze groep worden allemaal behandeld voor kanker of hebben kanker gehad. Het kunnen delen van je verhaal met mensen die je begrijpen, helpt je bij het proces. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat het delen met lotgenoten een helend effect heeft op het omgaan en het verwerken van je ziekte. Overleg wel met je behandelend arts voor je met H-Yoga begint. H-Yoga is ontwikkeld door Josette van Leeuwen, yogadocente en ex-kankerpatient.

H-yoga is een prettige aanvulling op de behandeling van kanker
De les bestaat uit:

  • Eenvoudige, aangepaste oefeningen
  • Ademoefeningen
  • Ontspanning en visualisatie
  • Korte meditatie
  • Klank-healing door mantra’s of klankschalen

Het Heart to Heart Centrum is een begrip in het Gooi en Gooise Meren voor Helende Yoga lessen en bevindt zich in Bussum, precies tussen Huizen en Naarden en op steenworp afstand van Laren, Blaricum en Hilversum.