Diverse keren per jaar organiseren Chantal Kortenhorst (S P A R K) en Heart to Heart  een dag familieopstellingen. Bert Hellinger ontwikkelde het systemisch werk (familieopstellingen) zoals we dat vandaag kennen. Hij ontdekte dat het mogelijk is om oude pijn, onbegrepen en soms onbekende reactiepatronen zichtbaar te maken zonder alle betrokkenen zelf erbij te halen. Door willekeurige mensen als ‘representant’ voor familieleden (door generaties heen) op te stellen in een ruimte, wordt duidelijk voelbaar hoe men zich tot elkaar en de vrager (degene wiens familie wordt opgesteld) verhoudt en hoe men elkaar beïnvloedt. Opstellingen maken daarmee dynamieken zichtbaar die anders onzichtbaar blijven. Behalve inzicht kan dat ook verwerking en heling brengen.

Tijdens deze opstellingsdag krijgt een aantal mensen de gelegenheid om hun hulpvraag in te brengen en op te stellen. Niet iedere hulpvraag kan aan bod komen, maar de ervaring is dat deze dagen iedereen precies datgene brengt wat op dat moment nodig is.  Meer informatie over familieopstellingen: S P A R K > familieopstellingen

Voor wie:

  • Voor iedereen die zijn/haar hulpvraag vanuit het systemisch werk wil benaderen.
  • Voor iedereen die ervaring op wil doen als representant en meer kennis en ervaring op wil doen in het werken met systemische dynamieken.
  • Voor professionals die een podium zoeken om hun cliënt de mogelijkheid te bieden om in een groep met representanten hun vraagstuk in te brengen.

Kortom, geschikt voor iedereen die het systemisch werk wil ervaren. Kennis is niet nodig. Een open mind en een open hart daarentegen mag je zeker meenemen.

Praktische info:

Tijd: 10.00 tot 16.00 uur.
Kosten: € 95,- inclusief heerlijke uitgebreide vegetarische lunch.
Inbreng hulpvraag: graag aangeven bij aanmelding, kosten € 35,- extra.
Aantal deelnemers*: minimaal 12 en maximaal 20/25.
Aanmelden via info@hearttoheart.nl o.v.v. familieopstellingen.

*Deelnemers zijn zowel representanten als mensen die een hulpvraag inbrengen.