Wekelijkse actieve meditatie geïnspireerd op de meditaties van Osho

Een vorm van meditatie waarin lichamelijke actie en stilte worden afgewisseld. De meditaties worden met muziek ondersteund. Elke meditatie heeft een thema gekoppeld aan een specifiek levensgebied. Bijvoorbeeld geven en nemen, het opwekken van de levensenergie en emotiebeheer. Elke meditatie biedt je de mogelijkheid tot inzicht en transformatie. Er worden zeven verschillende dynamische meditaties op wekelijkse basis aangeboden.

Er bestaan vele vormen van meditaties. En nog meer ideeën en opvattingen over wat mediatie zou moeten brengen. Wij kunnen uiteraard alleen spreken vanuit eigen ervaring. Voor ons is mediatie een methode waarmee je jezelf kunt ondersteunen om bij momenten volledig in het hier en nu wakker en aanwezig te zijn. De meest bekende vorm is waarschijnlijk stil zitten op een meditatiekussen in de lotus houding. Veel mensen denken dat je meditatie pas geslaagd is als je volledig in het hier en nu wakker en aanwezig bent op je kussen. En haken dan ook snel af als dit niet binnen enige tijd gerealiseerd wordt. Echter niets is minder waar. Op je kussen wordt uitvergroot zichtbaar hoe het op het moment van zitten met je is. Door daar volledig aandacht voor te hebben heb je daar profijt van de rest van de dag. Meditatie is dus goed. Bij regelmatige beoefening zorgt het voor rust, kracht, helderheid, ruimte en richting.

Echter in één keer stil zitten in de lotushouding blijkt, los van de fysieke uitdaging, voor veel drukke westerse mensen vaak een brug te ver. Door de opgehoopte spanning in ons lichaam en in onze geest is dat voor velen van ons moeilijk. De indiaanse Mysticus OSHO had dit goed in de gaten en ontwikkelde speciaal voor ons een reeks actieve meditaties. Met deze vorm van meditatie bereid je je actief voor op de verstilling waarmee we altijd afsluiten.

Dus:

  • Is je lichaam rusteloos? Geef het ruimte.
  • Draait je brein op een te hoog toerental? Zorg dat je brein buiten adem raakt
  • Geven je emoties je hoofdpijn, maagpijn of slapeloze nachten? Breng ze tot ontlading door   krachtige bewegingen en geluid.

Be- don’t try to become – Osho

Wat geeft deze actieve vorm van mediteren je?

  • Ze helpen je op te laden en eventuele blokkades op te heffen.
  • In de stilte fase(s) kun je een staat van bewustzijn ervaren die je voedt en je verbindt met wie je in werkelijkheid bent.
  • Contact te maken met ‘slapende kwaliteiten’ die allang aanwezig zijn maar door ze te voeden kun je ze ook gaan gebruiken.
  • De mogelijkheid je volledige potentieel te gaan gebruiken.

Praktische informatie:

De lessen vinden wekelijks plaats op de maandagochtend van 07.30 tot 08.30 uur. Aanmelden kan via  info@hearttoheart.nl ov.v. Osho.

De lessen worden aangeboden in een cyclus van zeven keer waarbij we elke week een andere dynamische meditatie zullen beleven. Tussentijdsinstromen of incidenteel meedoen is geen probleem. De eerstvolgende cyclus start op 11 september.

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. De lessen zijn te volgen met een Heart to Heart abonnement maar kunnen ook per les (€ 17,-) of per 7 keer (€ 95,-)  worden afgenomen.

Door wie?

De mediatie wordt begeleid door Mascha Hoff.